LEGEA 349 DIN 2002 ACTUALIZATA PDF

May 08 2020
admin

Text actualizat prin produsul informatic legislativ LEX EXPERT în baza .. / privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării se vor aplica în mod corespunzător. .. din 23 iulie , cu modificările şi completările ulterioare . 1 Legea nr/ a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr la data în sensul prevederilor art. 2 lit. a), respectiv lit. a1) din Legea nr. / . întocmită şi actualizată de Autoritatea Bancară Europeană, care se publică pe Art. – În cazul retragerii autorizaţiei acordate casei centrale, dispoziţiile art. of Maroon 5’s pop ballad, “She Will Be Loved.” During .. ing, and self- actualizat in .. lege. Music,”. Dwight’s. Journal. ). The History of the University of Michigan Men’s Glee Club, available on the UMMGC ),

Author: Magrel Daktilar
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 5 May 2015
Pages: 10
PDF File Size: 1.42 Mb
ePub File Size: 14.69 Mb
ISBN: 240-6-43836-949-1
Downloads: 66615
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kilabar

Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, dinn si injust, indreptat impotriva sa, a altuia sau impotriva unui leyea obstesc, si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obstesc.

Daca dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si mai inainte ca pedeapsa sa fi fost executata sau considerata ca executata, se descopera ca cel condamnat se afla in stare de recidiva, instanta aplica dispozitiile din alin.

Raspunderea penala a persoanei juridice se prescrie in conditiile prevazute de lege pentru persoana fizica, dispozitiile prevazute in art. Tainuirea si favorizarea privitoare la infractiunile din acest titlu se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Se prezuma ca este in legitima aparare, si acela care savarseste legsa pentru a respinge patrunderea fara drept actualiztaa unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin alte asemenea mijloace, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit ori delimitat prin semne de marcare.

Legalitate si temeinicie Sursa: Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevazuti in alin. Daca pana la implinirea termenului prevazut in alin. Sunt asimilate armelor orice alte obiecte de natura a putea fi folosite ca arme si care au fost intrebuintate pentru atac. Persoanele prevazute in prezentul articol nu vor fi expulzate daca exista motive serioase de a se crede ca risca sa fie supuse la tortura in statul in care urmeaza a fi expulzate.

Tentativa se sanctioneaza cu o pedeapsa fin intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata, fara ca minimul sa fie mai mic decat minimul general al pedepsei. Banii, valorile sau orice alte actkalizata care au servit sau au fost destinate sa serveasca, direct sau indirect, la comiterea infractiunii prevazute la alin.

Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

  MAHABHARATA BY VED VYAS PDF

Daca retragerea marturiei a intervenit in cauzele penale dupa ce s-a produs arestarea inculpatului sau in toate cauzele dupa ce s-a pronuntat o hotarare sau dupa ce s-a dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, instanta va reduce pedeapsa potrivit art.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza organizarea sau ingaduirea in actualizat obisnuit a jocurilor de noroc, intr-o casa particulara, in scopul de a realiza foloase materiale. Daca suspendarea conditionata este revocata actaulizata anulata, se executa numai partea de pedeapsa ramasa negratiata. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex intre ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza insusirea sub orice forma, nejustificata de o necesitate militara si savarsita 22002 proportii mari, a mijloacelor sau materialelor destinate pentru ajutorul ori ingrijirea actualizat sau bolnavilor cazuti sub puterea adversarului. Amenda incasata anterior amnistiei nu se restituie.

La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta 394 fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului, daca este cunoscut.

In cazul in care faptele prevazute in alin. Cu aceeasi pedeapsa dkn sanctioneaza exercitarea atributiilor de serviciu in stare de ebrietate de catre angajatii care asigura direct siguranta circulatiei mijloacelor de transport ale cailor ferate. La stabilirea pedepsei se tine seama de contributia fiecaruia la savarsirea infractiunii, precum si de dispozitiile art. Daca legea noua prevede in locul pedepsei inchisorii numai legeaa, pedeapsa aplicata se inlocuieste cu amenda, fara a se putea depasi maximul special prevazut in legea noua.

Abandonul de levea Art. Cand fapta prevazuta in alineatul precedent a avut ca urmare o tulburare in activitatea de transport pe calea ferata sau un accident de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 7 ani, iar in cazul cand s-a produs o catastrofa de cale ferata, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani. Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in scopurile aratate in alin.

In cazurile prevazute in alin.

Subminarea economiei nationale Art. In cazul in care faptele prevazute in alineatele precedente au avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

La alegerea sanctiunii se tine seama de gradul de pericol social al faptei savarsite, de starea fizica, de dezvoltarea intelectuala si morala, de comportarea lui, de conditiile in care a fost crescut si in care a trait si de orice alte elemente de natura sa caracterizeze persoana minorului.

  LEROI GOURHAN GESTURE AND SPEECH PDF

Pirateria care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Instanta pune in vedere, celui caruia i s-a incredintat supravegherea, indatorirea de a veghea indeaproape asupra minorului, in scopul indreptarii lui. Ori de cate ori legea prevede ca o infractiune se pedepseste numai cu amenda, fara a-i arata limitele, minimul special al acesteia este de lei, iar maximul de Condamnatii au posibilitatea sa treaca dintr-un regim de executare in altul in conditiile prevazute de legea privind executarea pedepselor.

In cazul prevazut in alin.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Termenul de prezentare prevazut in alineatul precedent se prelungeste cu 10 zile, in cazul in care cei chemati la mobilizare sau concentrare se afla in strainatate. Vatamarea corporala actualixata de catre un functionar public, in conditiile alin.

Sectiunea I Aplicarea legii penale in spatiu. In durata executarii pedepsei inchisorii la locul de munca nu intra timpul in care condamnatul lipseste de la locul de munca.

Cumpără forma actualizată

Ceilalti participanti la incaierare se pedepsesc cu pedeapsa prevazuta in alin. Sectiunea III 1 Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta aratata in alineatul precedent, care, fara sa fie savarsita pe campul de lupta, este urmarea unor operatii de razboi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza falsificarea sau substituirea altor marfuri sau produse, daca prin falsificare sau substituire acestea au devenit vatamatoare sanatatii.

Catastrofa de cale ferata consta in deraierea, rasturnarea sau prabusirea unui mijloc de transport al cailor ferate, sau in producerea unui alt asemenea rezultat, precum si in ciocnirea a doua mijloace de transport ale cailor ferate sau a unui mijloc de transport al cailor ferate cu un alt vehicul, daca s-au produs urmari deosebit de grave prin moartea sau vatamarea integritatii corporale a unor persoane, ori prin distrugerea sau degradarea mijloacelor de transport ale cailor ferate, a instalatiilor de cale ferata sau a marfurilor incredintate pentru transport.

Inlocuirea in caz de pluralitate de infractori sau de infractiuni Art. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza laudarea in public a celor care au savarsit infractiuni sau a infractiunilor savarsite de acestia.

Fapta prevazuta in alineatul precedent nu se pedepseste daca, in cauzele penale mai inainte de a se produce arestarea inculpatului, ori in toate cauzele mai inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau de a se fi dat o alta solutie ca urmare a marturiei mincinoase, martorul isi retrage marturia.