GEOTERMALNA ENERGIJA PDF

Mar 27 2020
admin

GEOTERMALNA ENERGIJA UPORABA -proizvodnja električne energije ( geotermalne elektrarne) – sistem daljinskega ogrevanja v. Geothermal energy – effective solutions for heating and cooling of buildings; Geotermalna energija – efikasni reshenija za greenje i ladenje na objektite. Explore Nedjeljko Manislavic’s board “Geotermalna energija” on Pinterest. | See more ideas about Sustainability, Renewable energy and Alternative energy.

Author: Mogrel Dikazahn
Country: Namibia
Language: English (Spanish)
Genre: Marketing
Published (Last): 18 June 2017
Pages: 382
PDF File Size: 18.63 Mb
ePub File Size: 5.74 Mb
ISBN: 492-4-37544-594-1
Downloads: 37704
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshukree

Temperatura geotermalnog fluida osnovna geotermqlna odrednica: Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije. Kada se razviju, ti projekti bi potencijalno mogli ostvarivati do 3. Zahtijevaju samo energiju za pokretanje vodenih pumpi, a tu energiju proizvodi elektrana sama za sebe. Ukupno instalirana snaga postrojenja sa suhom parom u Porast temperature s dubinom Zemlje naziva se geotermalni gradijent.

GEOTERMALNA ENERGIJA by maja znidaric on Prezi

Ova stranica je zadnji put izmijenjena Imenski prostori Stranica Razgovor. Instalirana snaga te elektrane je ,5 MW. Geotermalna energija u Hrvatskoj.

  JZYK ANSI C BRIAN W.KERNIGHAN DENNIS M.RITCHIE PDF

Kontinenti su dio kore i u neprestanom su gibanju. Geotermalna energija u Hrvatskoj.

Geotermalna elektrana

Donald Kroeker dizajnirao je i demonstrirao rad prve komercijalne geotermalne toplinske pumpe. Kod postrojenja s kondenzacijom, para se kondenzira na izlazu iz turbine i hladi u konvencionalnim rashladnim tornjevima.

Upravo prvo postrojenje instalirano Nalazi se na Filipinimau provinciji Malitbog. Geotermalna energija ima brojne prednosti pred tradicionalnim izvorima energije baziranim na fosilnim gorivima.

Pogledajte Uvjete uporabe za detalje. Dok je ranije npr. Na toj dubini temperatura je stalna. Imenski prostori Stranica Razgovor.

Dobavljeno iz ” https: Trenutno se koriste tri osnovna tipa geotermalnih elektrana: Drugi projekti Wikimedia Commons. Za pogon turbine geotermalna energija koristi paru. Princip rada je jednostavan: Dobavljeno iz ” https: Prva geotermalna elektrana na svijetu u Landerellou koristila je taj princip.

Ta para se koristi za direktno pokretanje turbina generatora. Daljnji je postupak s parom isti kao kod konvencionalne elektrane: Druga prednost su zalihe energije koje su nam na raspolaganju. Nakon turbine para odlazi u kondenzator geotermalnx, kondenzira se, da bi se tako dobivena voda vratila natrag u geotermalni izvor.

  COBOL PROGRAMMING ROY DASTIDAR PDF

Postrojenja sa suhom parom su prvi tip geotermalnih elektrana koje su postigle komercijalni status.

Geotermalne elektrane zauzimaju mali prostor za razliku od npr. Cjelokupna bi se geotermalna energija Zemlje tj.

Geotermalna energija je toplinska energija koja se stvara u Zemljinoj kori polaganim raspadanjem radioaktivnih elemenata, kemijskim reakcijama ili trenjem pri kretanju tektonskih masa.