CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE VOL 6 PDF

Apr 02 2020
admin

Vol. 4. Other Titles: Călători străini despre Țările Române în secolul al lea: Călători străini despre Țările Related Subjects:(6). Romania. Vol. 1. Bucharest: Editura Știinţifică, [Holban, Maria], ed. Călători străini despre Ţările Române [Foreign Travelers in the Romanian Lands]. Vol.6, Paul de . CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE Sup lirnent I www. dacoromanica. ro 6 Traducerea a fost efectuata dupd editia lui Nicolae Iorga, Acte,s1.

Author: Tekazahn Vojora
Country: Uganda
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 18 February 2012
Pages: 49
PDF File Size: 7.38 Mb
ePub File Size: 16.46 Mb
ISBN: 614-7-48753-620-4
Downloads: 64103
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Toramar

Cat despre suferintele taranului, ele erau in parte reale. La sfar0tu1 anuluimai mult de trei milioane de doage, un muncitor putea fabrica intr-o singurd zi doage, erau gata sd fie exportate la Marsilia, 0 vandute acolo ii asigura domnului Condemine 0 asociatilor un beneficiu de franci L.

El le estima la un total de aproximativ de ducati, adica o suma egald cu tributul strainu plait de Moldova sultanului Mehmed al II-lea incepand din anul !

Cu exceptia unor insemne exterioare ca panglici tricolore la butoniera si cocarde albastru-galbenrosu”, nimic nu se va schimba pentru popor, care nu este mai luminat, mananca si va continua sa tarule zeama sa neagra, cel putin cat delapidarile si poverile de 13 Biblioteca Nationala, fond Saint Georges, pachet CCII, f.

Se mai spune cA avansarile in armatA nu sunt facute dupA merit 0 dupd serviciile aduse. Fiecare meseria, cu exceptia brutarilor 0 carciumarilor, are strada sa 0 cartierul sail. El s-a decis in consecinta sa se sprijine numai pe institutii, find convins ca. In curand el se arAtA, imbracat in odajdii si rosti anatema.

CalAtorii strAini s-au caracterizat printr-o mare diversitate sociald3, profesionale, religioase, grad de culturA.

Calaméo – Calatori straini,vol.5, sec. XIX

La 26 aprilie [am plecat] de aici, am hrdnit [animalele] la Tutora, am trecut Prutul cu ajutorul franghiilor Desenul acestui mecet completead. Nu dispunem de foarte multe date in privinta familiei sale. Ca ruta prin Muntenia, de la Buzau la Vadul Tarole, nu era lipsita de importanta reiese din relatarea autorului care afirma cd la 1 augustpe and treceau Dunarea in Tara Romaneasca, o alta caravana din Po Ionia traversa in acelasi timp in sens opus spre Harsova.

  AMMA KADUPU CHALLAGA PDF

Adaugand aceasta noua plangere altora, pe care din consideratie pentru aceasta tara nu am vrut sa le aduc in discutie, dar pe care astazi, cu mare regret, am sa le aduc la p. Opozilia statelor europene ar trebui sa fie tot atfit de ferma ca p. Lucrurile nu au stat insd ap cum sperase Ferdinand inbolnavirea emisarului sau, Geronimo Zara, la sfarsitul anuluisi inlocuirea cu fiul acestuia, Giulliano Vespasiano Zara, precum plecarea 1w Ibrahim-pasa, caruia Habsburgn reusiserd sa ii capteze bunavointa, la Alcp, in octombrie cakatori, au ingreunat negocienle duse la Constantinopol cu cel de al doilea vizir, Ayas-pap, deloc familianzat cu vasta retea de interese politice tesuta de catre Alosisio Gntti, in parte si in interesul Ferdinand Negocierile s-au etraini anevoioase si animozitatea unor Inali demnitari otomani fata de Grad a inceput sa iasa la iveala.

Am trecut prin alt sat moldovenesc si am innoptat inamtea Harsovei. Noi ne descurcam toate treburile noastre grele in acea parte. Din nou vodd scos-au porunca, 20 Asa in text.

Atunci ajutorul a devenit inutil. La 24 octombne am hranit [animalele] in satul tataresc de langd Dealul Porcului, am innoptat in spatele Babadagului la Cismea.

Doar asa se poate explica de ce in trimisul safavid Xwaje Mohammad s-a intalnit la Venetia cu doi reprezentanti oficiali Antonio Milledone si Domenico Vico in casa lui Vincenzo di Alessandri Am innoptat intr-un sat dincolo de Prut. Pentru stingerea incendiilor, agia 0 comisariatele au la dispozitie 24 de pompieri, de taripe, 24 de sacagii9, 12 pompe, 21 butoaie, 40 de cai. Iar raspunsurile mentionatilor boieri, care erau cu mine si mai inainte de acea data, au fost acestea: Dacd rdman vdcluvi, se pot face calugari.

  HAJTS A NEMRT PDF

Cele doua inele sunt unite, se deschid 0 se inchid prin introducerea unui carlig de la o extremitate intr-o deschidere sau port agrafa de la cealalta extremitate.

Daca dedpre existat abuzuri, acestea erau ale girantilor, ale caror socoteli au fost sanctionate de legislativ. La 18 ianuarie nu am hranit [animalele], am innoptat intr-un sat necunoscut mie. Relatarea misiunii a fost facuta chiar de diplomat intr-o scrisoare trimisa in aprilieamiralului Bonnivet4.

Calatori straini,vol.5, sec. XIX

Cunoasteti de altminteri, printe, cd dupd doisprezece ani de inaltA influentA exercitatA in Europa de intelepciunea regelui francezilor, drapelul revolutiei din iulie, arborat pe locuinta mea consulard reprezinti un lucru care nu poate fi calomniat de nici o persoanA. La 5 ianuarie am hranit [animalele] la Kornaria; atunci si-au luat ramas bun de la noi englezii, la fel st italierui st au plecat inainte, caci le era teamd de frigul care din zi in zi se intetea, pe deasupra totul mergea incet din cauza carutelor impovarate.

Cruciulita semnifica locul de unde incepe gardul, care leaga casele Autorul deseneaza lavita turceasca Vezi in Anexd fig 1.

Este ramura care a avut de suferit cel mai mult i cea in care prevederile regulamentare au fost Incalcate pe fata. Stefan in ann sicand s-a intalnit cu Gregono de Reza. Este inaltA de 75 de milimetri, larga de 20 milimetri. Daed Dumnezeu n-ar fi intervenit as fi fost pierdut, caci oricare din,caravana.

Proiectul era atat de absurd, incat a provocat repulsia generala.